Wednesday, February 29, 2012

Ma ise tulin endale peale!

Ma ise tulin endale peale! Kes meist ei mäletaks seda legendaarset ütlust kultusfilmist Hukkunud alpinisti hotell? Mikk Mikiveri kehastatud meeltesegane Hinckus ei jäta tõenäoliselt külmaks ühtegi filmisõpra, kes 33 aastat tagasi valminud linateost oma silmaga näinud. Aga just eile meenutas sedasama Hincust mulle Tallinna linnapea Edgar Savisaar, kes teatas, et korraldab streikivate õpetajate toetuseks meeleavalduse. Kas selle meeleheitepurske ajendiks on hiljuti kogetud hitchcockilik tapjatihaste rünnak või midagi muud, ei ole minu asi kommenteerida. 

    Allikas: http://scifi.dead-donkey.com

Lihtsalt tahaks linnapeale meelde tuletada, et tööandjaks ja palgamaksjaks nii õpetajatele kui ka lasteaiakasvatajatele on ju tema ise ehk siis Tallinna linn. Ja kui üldhariduskoolide pidamist riik toetab läbi haridustoetuse, siis koolieelsed lasteasutused on sajaprotsendiliselt kohalike omavalitsuste vastutada. Veelgi enam, 2010. aastal eraldas riik rahandusministeeriumi andmetel pealinna pedagoogide palgakuludeks 11% rohkem raha kui see reaalselt kohale jõudis.

Keskerakonnas on neid „iseenda peale tulemise“ juhtumeid ka varem olnud. Mõned kuud tagasi teatas Loksa linnapea, et ei nõustu nendega, kes ei nõustu Harju maavanema koolivõrgu korrastamise kavaga. Ise oli ta mõned päevad varem samale kavale äärmiselt hävitava hinnangu andnud. Vanemad inimesed mäletavad ka Mailis Repsi üliõpilaste meeleavalduse ees valitsuse vastu, samal ajal kui ta ise sellesama valitsuse liige oli. Kes siis ikka tsirkust teeb kui mitte ise?

No comments:

Post a Comment